BMF KFT

Áthidaló szerkezetek utólagos beépítése, nyíláskiváltások

Az alaprajzi változtatások, funkció váltások szükségessé teszik, hogy oda kerüljenek nyílások, ahol eddig nem voltak, a meglévőeket pedig be kell falazni. Ez a válaszfalak esetében viszonylag egyszerű, az alap statikai tényezők betartásával egyszerűen megoldható. A teherhordó falaknál, az alkalmazott anyagok, technológiák figyelembe vételével alkalmazható. Minden esetben a szigorú, technológiák betartásával lehet ezt a műveleti sort végrehajtani. Áthidaló váll fészek kialakítás, felfekvés kialakítás, áthidaló horony kivésés, áthidaló elhelyezés, áthidaló felékelés, túloldali áthidaló horonyvésés, áthidaló elhelyezés, felékelés, összecsavarozás, nyílásbontás, áthidaló korrózió és tűz védelme. Ebben a technológiai biztonságban elvégezhető a rossz minőségű, gyenge falszövetű falazatokban is a nyílásbontás.

Kivitelezett utólagosan beépített áthidaló szerkezetek:

  • Kőfalazatok: Acél áthidaló elhelyezés, a valós áthidaló sík felett, a kő boltozat formai, nem teherhordó falazat helyreállításával.
  • Nagyméretű tégla falazatok: Acél áthidaló elhelyezés, falazat ideiglenes megtámasztása, íves, egyenes áthidaló szerkezetek falazása.
  • Kisméretű tégla falazatok: Acél áthidaló elhelyezés, falazat ideiglenes megtámasztása, íves, egyenes áthidaló szerkezetek falazása.
  • Égetett kerámia falazatok: előre gyártott áthidalók beépítése
  • Gázbeton falazatok: előre gyártott áthidalók beépítése
Vissza az Alkalmazott kivitelezésekhez