BMF KFT

Falazott szerkezetek megerősítése, újra építése

A műemlékvédelem szépsége, hogy a távoli múlttól a mai napig alkalmazza helyreállításkor az aktuális kor, anyag technológia és kivitelezés módszereit. Római, középkori, újkori falazási technikákat sajátítottunk el, a kőfaragást, rakást, amibe néha belecsempésztük a jelen technikát. Kőből, kis és nagyméretű téglákból falakat, áthidalókat, oszlopokat, pilléreket, boltozatokat falaztunk, megépítve a kivitelezéshez szükséges segéd szerkezeteket. Műemléki szempontból elfogadott, Traszadalékos cementet használtunk, hagyományos mész-homok falazó habarcsként. Végeztünk teljes rekonstrukciót és felújítást a műemlék jellegének megfelelően. A rekonstruálások alkalmával a modernkori szerkezetek a kornak megfelelő köpenybe burkoltunk, visszaadva az eredeti szerkezet látványát. Természetesen  a mai technikákat, anyagokat napi gyakorisággal alkalmazzuk, ötvözzük.

Kivitelezett falazott szerkezetek:

  • Kőfalazatok: szabálytalan, ciklopkő, kváderkő, váltósoros, vegyes kőfalazatok, boltozatok, áthidalók
  • Nagyméretű tégla falazatok: teherhordó és válaszfalak, donga és poroszsüveg boltozatok, áthidalók, párkányok, pillérek, kéménypillérek, rabicok, homlokzati burkolatok.
  • Kisméretű tégla falazatok: teherhordó és válaszfalak, donga és poroszsüveg boltozatok, áthidalók, párkányok, pillérek, kéménypillérek, rabicok, homlokzati burkolatok.
  • Égetett kerámia falazatok: teherhordó és válaszfalak, donga és poroszsüveg boltozatok, áthidalók, párkányok, pillérek, kéménypillérek, rabicok, homlokzati burkolatok.
  • Gázbeton falazatok: teherhordó és válaszfalak, áthidalók, párkányok, rabicok.
  • Brut-saver: Ez a technológia a szétcsúszott, szétszakadt falazatok megerősítésére, stabilizálására szolgál, mely hasonlít a varráshoz. Tervezett hornyokba, rozsdamentes spirál kerül speciális ragasztóba.
  • Vonórudas, vonóvasas megerősítés: A koszorú elődjeként szolgáló szerkezet végzi az épület falazatainak az összetartását. Ezt a jelen technológiával, vasbeton koszorúval végezzük. A régi szerkezeteknél ezt acél rudakkal végezték, melyek az idő múltával el korrodáltak és cseréjük, javításuk szükségessé vált.
« 1 A 2 »
Vissza az Alkalmazott kivitelezésekhez